Till toppen

Entréplan - original vs. vår version

Hej! 
Jag fick en fråga om jag kunde visa lite mer noggrant hur vi har gjort om Trivselshus C:024 till att bli vår helt egna design. Självklart kan jag det! Jag har ändrat om ganska mycket så här gäller det att hänga med i svängarna. Vet inte hur många timmar jag har suttit i Photoshop och fixat, ändra och filat på bärande väggar. But here we go! Översta bilden är originalritningen på huset och den understa är så som vårt hus ska byggas.
 
♥ Den turkosa, långa linjen till vänster visar hur mycket vi förlängde terassen. Ni ser terassens storlek på nya ritningen men med linjen kan ni se lite bättre hur mycket det skiljer sig från det gamla.
 
♥ Den lilla, turkosa linjen visar hur mycket vi förlängde den utstickande delen i byggnaden. Vi ville kunna få in ett större matbord där och även få känslan av ett vinterbonat uterum. Så utöver att förlänga den delen så satte vi in fler fönster som ska gå från golv till tak och en vikvägg längs med hela väggen. 
 
♥ Vårt mål med huset var att vi ska kunna ha många vänner på besök. Alla ska kunna hänga tillsammans oavsett om några sitter i soffan, några i matsalen och vissa lagar mat i köket. Så här gjorde jag en riktig rokard på hela huset. Om ni tittar på den gamla ritningen så ser ni att den som står och lagar mat hade känt sig ganska ensam om resten av gästerna hade hängt i vardagsrummet. Så vi har tagit bort väggar och gjort ett enormt rum där kök, vardagsrum och matsal är i ett. 
 
♥ En köksö! Do i need to say anything else. Har så jäkla länge velat ha en köksö och nu är det äntligen dags. En av de fiffigaste sakerna med denna köksön är att vi inte kommer ha någon fläkt hängandes i ögonhöjd. Utan vi kommer ha en fläkt som är inbyggd i taket. Vi kommer alltså inte behöva böja oss ner för att prata med folk som står på andra sidan av köksön. Här kan ni se en bild på ungefär hur det kommer se ut.
 
♥ En annan sak var att vi inte heller ville gå in på kortsidan av huset. Så jag flyttade på entrén till framsidan av huset och breddade verandan. Grovingången flyttade vi till sidan istället. Här har det varit en hel del jobb med att helt flytta om toa, klädkammare, tvättstuga och kontor så att alla delar får den plats det behöver. Och vi är verkligen supernöjda med resultatet!
 
 
Som ni ser har vi flyttat runt in princip alla väggar på nedervåningen. Allt för att det ska passa vår familj och hur vår vardag ser ut. Lite längre fram kommer ni få en genomgång av övervåningen också. 
3 kommentarer

Kommentarer

Jesus vad snyggt! Grattis och bra jobbat! Ska bli superspännande att följa utvecklingen och så småningom se resultatet. Puss!

Svar: Tack! Jag hoppas det blir bra. Blir så svårt att ångra sig annars :D
Pernilla

Så otroligt fint!! Bra jobb med planlösningen, trivselhus borde anlita dig som arkitekt 😊 Får man fråga vad huset kommer kosta? Skiljer sig ert hus mycket i pris från "orginalet"? Förstår självklart om du inte vill svara på det!! Ser fram emot att se hur ni gjort med övervåningen!

Svar: Hahah ja definitivt :P Hmm.. kommer inte exakt ihåg vad originalpriset var med det var 3 miljoner något tror jag. Det bästa är att vi säljer vårt nuvarande hus, som är mindre än detta, för 100 000 kr mer än vad det nya huset kostar :D (om man inte räknar med markarbetet. För det vet vi inte vad det kommer kosta än) Så det nya huset, med ändringar är alltså "billigare" än vårt hus vi har idag.
Pernilla

Oj, det låter som en jätte bra affär! 👌